Zoeken
  • chschep

Mijn nieuwe woonplaats.....Valencia.

Sinds twee maanden woon ik permanent in Valencia. Nadat ik er vaker voor een tijdje ben geweest. Het was een spannende stap om te maken maar ik ben er ontzettend blij mee. Ik hou van Valencia en dit is waarom:

· Het is begin november en afgelopen weekend liep ik nog in bikini op het strand. Vandaag regent het, dat wel. Maar dat is echt de uitzondering op de regel hier.

· Valencia heeft een van de grootste stadsparken die ik ooit gezien heb. Het Turia park, maar onder de inwoners van Valencia meer bekent als “el rio”, de rivier. Dit enorm lange uitgestrekte stadspark was namelijk vroeger een rivier. De rivier is droog gelegd omdat deze vaak overstroomde. En een tijd geleden hebben ze besloten er een stadspark van te maken. Het is prachtig geworden. Veel palmbomen, fietspaden, een voetbalveld, een skatepark, en noem maar op. In het weekend geef ik hier yogales en als ik dan naar mijn plekje in het park fiets op zondag ochtend. Dan is de rivier vol met mensen, mensen die aan het sporten zijn, families die samen wandelen, stelletjes die de hond uit laten. Oude mannetjes die op een bankje de krant lezen. En er zijn ook danslessen. In de buitenlucht onder de palmbomen. Toen ik mijn Spaanse vriendin hier vertelde dat ik graag yogalessen wilde geven in de buitenlucht in Valencia, vertelde zij dat dat heel goed in “El río” kon. En dat, dat in het stadscentrum was en dus heel toegankelijk. Ik ging op google maps op zoek naar een rivier in de stad, maar ik kon het niet vinden. Yoga in een rivier leek me ook een beetje gek. Haha… maar conclusie: El río /Turia park is geweldig. Het is super levendig. Heerlijk daar. Voor yogalessen in het park kun je: https://www.yogavidalove.com checken.

· Valencia heeft een hele mooie binnenstad. De oude stad met mooie antieke gebouwen. En nog leuker: El carmen, een wijk waar veel streetart te vinden is en vol met vintage kledingwinkeltjes. Ik als vintage kleding lover kan ik maar beter niet te vaak door die wijk lopen, want je vindt er fantastische dingen en ik blijf maar kopen.

Eten en Drinken

En dan natuurlijk “The food & drinks”. Ik denk dat ik niet vaak in mijn leven zo lekker heb gegeten als hier in Valencia. Valencia heeft een hele grote haven. En als je dus van vis houdt. “Eat your heart out” want de vis is super vers en smaakt hier zoals je deze nog nooit eerder geproefd hebt. Daarnaast natuurlijk de tapas. En niet te vergeten “Agua de Valencia” hét drankje van Valencia. “Agua de Valencia” is een cocktail waar cava, gin, wodka en jus de Orange in zit.

-Ik heb ontzettend veel resauranttips maar ik hou het bij mijn absolute toppers, daar waar het nooit mis kan gaan:

-Bar La flaca in Ruzafa (proef de truffel croquetas). https://www.laflacaderuzafa.com


-Bar Biosca in Ruzafa, drink hier in de ochtend een koffietje om helemaal in de Spaanse vibes te komen, gezellig tussen alle locals in.

-In restaurant Sagardi in de oude stad kun je heerlijke pinxtos eten. (Ja, dit is meer baskisch) maar deze pinxtos hebben een Valenciaanse touch.

-Restaurant La otra parte in de wijk Cabanyal/La Marina, dit is dichtbij de haven en het strand Malvarosa. (De tonijn tartaar hier, OMG). https://www.facebook.com/La-Otra-Parte-Taberna-Experimental-681806311954576/


-Cafe artysana in Ruzafa, voor een brunch op zondag met Mimosas! Ze hebben een heerlijk Patio, binnen terras. Ook een laptopvriendelijke werkplek trouwens. (De wijk Ruzafa is echt de plek voor fantastische koffietentjes, barretjes en restaurants). https://www.cafeartysana.com

Ik kan nog ontelbaar doorgaan maar als laatste noem ik nog La fabrica de Hielo. Een culturele hotspot, je vindt hier altijd livemuziek. Kunt er lekker eten en drinken en houdt vooral de agenda in de gaten om te checken wat daar georganiseerd wordt. La fabrica de Hielo is te vinden in de wijk Cabanyal.https://www.lafabricadehielo.net

Omgeving

Als je in Valencia bent voor een stedentrip, neem dan zeker ook de tijd om de omgeving van Valencia te leren kennen. Je kunt heel goedkoop een auto huren en naar montanejos gaan. Een prachtige plek in de bergen met natuurbaden. Of naar het nationaal park La albufeira (misschien kent iemand de serie The pier wel, deze was in Nederland op tv, en is hier opgenomen).

La playa

Daarnaast zijn stranddagjes natuurlijk belangrijk hier. Veel mensen kennen echter alleen Playa de Malvarosa, waar de bekende club/restaurant La marina beach club zit. (welke ik overigens geen aanrader vind, als je tenminste net als ik het liefste het echte Spaanse leven op wilt zoeken) Marina Beach club is meer voor de rijkelui, de expats, etc. Maar dus veel mooier en minder bekend, maar op bijna dezelfde afstand dat Playa de Malvarosa is vanuit het stadcentrum, is Playa de Pinedo. Ik ga daar op de fiets heen, vanuit Ruzafa. Dit is max een half uurtje fietsen plus een supermooie route. In Pinedo aangekomen vind je er de leukste strandtentjes, met het lekkerste eten en mooie lege witte stranden. En het water is er veel helderder dan bij Malvarosa. Daarnaast hebben de toeristen dit plekje nog niet ontdekt. En is het dus een “Hidden gem”. In het weekend komen er muzikanten die de mooiste flamenco muziek spelen en zingen op straat voor de Spaanse families. Die in een van de restaurants aan het strand samenkomen voor de zondagse familie lunch. Vergeet ook het kustplaatsje Cullera niet. Dit plaatsje is ook met de trein te bereiken vanaf Estacion del Nord. Het treinstation in het centrum. Onderstaande foto is daar genomen.Verblijf je langer in Valencia en wil je Spaans leren, maar lijkt het je fijn om daarin wat Nederlandse begeleiding te krijgen. Benader me voor een privé les of een online/offline gecombineerde cursus vooraf of tijdens je verblijf.

Geniet van Valencia!

101 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven